Opettajamme

Opettajamme ovat musiikin alan ammattilaisia, joilla on kokemusta lasten kanssa työskentelystä. Lapsenne pääsevät leirin jälkeen aloittamaan uutta lukukautta harrastuksensa parissa hyvin evästettyinä ja intoa täynnä. Leirin 2019 opettajat tarkentuvat kevään aikana. Tässä esittelemme opettajia, jotka ovat olleet mukana viime vuonna ja aikaisempina vuosina.

Vuoden 2018 opettajat

Neel Kok

Kuusamon musiikkileirin johtaja Neel Kok
Kuusamon musiikkileirin johtaja Neel Kok

Leirin johtaja Neel Kok on Hollannissa opiskellut sellisti, joka taitaa myös monen muut soittimen salat. Hän on aikaisemmin työskennellyt mm. Joensuun kaupunginorkesterin sellon äänenjohtajana, ja toimii nyt Kuusamon musiikkiopistossa sellon opettajana. Niiloksikin saa sanoa.

Soiton lisäksi Neel myös säveltää ja sovittaa. Vuoden 2017 leiriläiset saivat kunnian olla ensimmäinen ryhmä, joka soitti hänen orkesteriteostaan. Saa nähdä, mitä Niilo on keksinyt seuraavaa kesää varten. Se on ainakin varmaa, että leirillä soitetaan paljon yhdessä. Mikäs sen mukavampaa!

Heikki Hotti

Heikki Hotti on sellisti, joka on soittanut Mikkelin kaupunginorkesterissa jo vuodesta 1991. Sitä ennen hän toimi sellon varaäänenjohtajana Joensuun kaupunginorkesterissa. Opintonsa hän on tehnyt Keski-Suomen konservatoriossa Jyväskylässä.

Edo Pennings

Edo Pennings on Hollannista kotoisin oleva Joensuulainen pelimannimuusikko, joka soittaa viulua, mandoliinia ja montaa muuutakin soitinta. Hän on yli kahdenkymmenen vuoden ajan toiminut pelimanniryhmien vetäjänä kansalaisopistoissa ja festivaaleilla.

Ulla-Emilia Lohi

Ulla-Emilia Lohi on pianisti, Kuusamosta kotoisin. Nykyään hän opiskelee Tampereella Musiikkiakatemialla, ja on aloittanut myös sellonsoiton opiskelun.

Sinikka Kok

Sinikka Kok on Turun AMK:sta valmistunut laulunopettaja. Hän opettaa laulua Lifeline Productions-musiikkikoulussa Turussa. Hän toimii aktiivisesti laulajana, muusikkona ja säveltäjänä niin klassisen kuin kevyenkin musiikin puolella. Sinikka on ohjannut leirillä kuoroa ja pitänyt lapsille biisintekopajaa.

Isoset

Leirin isoset ovat itsekin musiikkia harrastavia nuoria. Auroora Perttunen soittaa selloa ja Tuomas Jaakkola kitaraa sekä sähkö- ja kontrabassoa. Eva Alonen soittaa viulua, kitaraa ja pianoa, sekä laulaa. Rosa Kansala soittaa kontrabassoa ja selloa. Isoset pitävät huolta turvallisuudesta ja ennen kaikkea siitä, että kaikilla on kivaa. Isosten luo voi tulla kertomaan kaikki huolensa.


Aikaisemmin mukana olleita opettajia:

Jarno Heikkilä

Jarno Heikkilä
Jarno Heikkilä

Kuusamosta kotoisin oleva kitaristi Jarno Heikkilä valmistui Sibelius-Akatemiasta vuonna 2016. Tällä hetkellä hän opiskelee solistista maisterin tutkintoa Weimarin Franz Liszt -musiikkikorkeakoulussa Saksassa. Musiikkileiristä kotiseudulla on tullut hänelle vuosien saatossa tärkeä osa kesän viettoa, joka muuten sujuu harjoitellen ja perheen kesken.

Miikka Lehtoaho

Miikka Lehtoaho
Miikka Lehtoaho

Sibelius-akatemiassakin opiskellut ja kanttorina työskennellyt Miikka taitaa pianonsoiton kuin vettä vain. Erityisiä vahvuuksia ovat muun muassa improvisointi, eri musiikin tyylilajien soittaminen ja erilaisia tunteita kutkuttava musiikintulkinta. Miikka myös säveltää ja sovittaa musiikkia erilaisille kokoonpanoille, erityisenä mielenkiintonaan kirkkomusiikki ja hengellinen musiikki. Pianon lisäksi Miikka soittaakin erittäin mielellään myös kirkkourkuja. Klassisessa musiikissa Miikkan lempisäveltäjiä ovat esimerkiksi Johann Sebastian Bach, Wolfgang Amadeus Mozart, Robert Schumann ja Pjotr Tsaikovski. Rytmimusiikin alalla taasen erityisesti maistuvat muun muassa seuraavat artistit ja yhtyeet: Iiro Rantala, Diana Krall, Tehosekoitin, Snarky Puppy, Smashing Pumpkins, Red Hot Chili Peppers.

Jussi Paavola

Jussi Paavola
Jussi Paavola

Jussi on Kuusamosta lähtöisin oleva viulun- ja alttoviulunsoiton opettaja. Hän on valmistunut musiikin maisteriksi Piteån musiikkikorkeakoulusta. Nykyisin Jussi toimii soitonopettajana Limingan seudun musiikkiopistossa, sekä Oulun musiikkiluokilla. Lisäksi hän soittaa Kemin kaupunginorkesterin vakituisena avustajana, sekä maailmanmusiikkiyhtye Bohemikassa.

Kuusamon musiikkileiriin Jussilla on vahva side jo lapsuudesta, jolloin hän oli itse leirillä monena kesänä oppilaana. Ja nyt useamman kesän ajan hän on toiminut leirillä opettajana. Jussin mielestä leiri on siitä hieno ja poikkeuksellinen, että oman ns. normaaliohjelmiston lisäksi leiriläiset pääsevät halutessaan tekemään kokeiluja muidenkin musiikkityylien ja jopa eri soittimienkin puolelle. Lisäksi monipuolisen leirin kruunaa upeat puitteet Oivangin leirikeskuksessa, Kuusamon luonnon keskellä. Luonto onkin Jussin sydäntä lähellä ja harrastuksiin kuuluu musiikin ja liikunnan ohella monenlainen ”eräily”, mm. kesäisin kalastus ja talvisin vapaalasku koskemattomilla luonnon lumilla.

Jussi toivottaa kaikki tervetulleeksi kokemaan hieno leirielämys!

Signe Kyllönen

Signe Kyllönen
Signe Kyllönen

Signe on Virosta kotoisin oleva harmonikkataiteilija ja harmonikansoiton opettaja. Hän on opiskellut Suomessa ja työskentelee nykyisin Kuusamon Musiikkiopistossa.

Harmonikan lisäksi Signe soittaa pianoa ja ihan pikkuisen viuluakin. Signe tykkää kaikista musiikintyyleistä ja tekee sovituksia erilaisille yhtyeille.