Aika jännä!

Olen jo jonkin aikaa ollut suunnittelemassa ja miettimässä tulevaa leiriä. Muista ilmoittautua mahdollisimman aikaisin, koska se auttaa todella paljon suunnittelussa! Tulette tutustumaan ranskalaiseen jazziin ja poppiin, ja tietysti ranskalaiseen barokkiin jne. Jos jollakin on ideoita, joku laulu tai kappale mitä haluat soittaa, kerro minulle! Nähdään leirillä!

Äkkiä se viikko hurahtaa

Taisipa tirahtaa muutama kyynel porolta jos toiseltakin, kun soitto vaimeni Oivangissa. Hirveällä kiireellä lapioitiin naamaan viimeinen lounas ja suunnattiin Kuusamotalolle konserttia valmistelemaan.Loppukonsertti oli mahtava kokemus. Soitimme niin koko leiriorkesterin kuin pienempienkin kokoonpanojen voimin vaikka mitä Musorgskista jazzimprovisaatioon. Muutama pätkä on tulossa pian kuultavaksi myös niille, jotka eivät paikan päälle päässeet.Erityisesti mieleenpainuva oli erään nuoren miehen paita, jonka selkäpuolella luki ”I will change the World”. Ei epäilystäkään, etteikö se olisi totta ihan jokaisen leiriläisen kohdalla. Toivotamme leirin väen puolesta menestystä tulevaan ihan jokaiselle. Tavataan taas!

Jäikö leirikirje tulematta?

Verkkosivujen ilmoittautumislomakkeen päivityksesetä johtuen kaikki ilmoittautumiset eivät välttämättä ole tulleet perille. Jos et ole saanut leirikirjettä, soita: 0405754435 tai lähetä sähköpostia: kuusamonmusiikkileiri@gmail.com. Jos olit ilmoittautunut ennen eräpäivää, on leirin hinta 300 €, sisaruksille 250 €.

Odotamme innolla leirin alkua!

Tervetuloa kesän 2018 leirille!

Ilmoittautuminen kesän 2018 leirille on auki. Ajoissa ilmoittautuminen kannattaa, sillä ennen 10.5. ilmoittautuneet osallistuvan hintaan 300 €. Eräpäivän jälkeen hinta nousee 350 euroon. Onko leirille tulossa useampi lapsi samasta perheestä? Ei hätää, sillä sisarusalennus on 50 €.

Leirin teema on tänä vuonna rokki ja barokki. Yhdistelemme ennakkoluulottomasti eri musiikkityylejä ja muodostamme useita kokoonpanoja. Edellisvuosien tapaan keskitymme yhteissoittoon. Leirimme aikana on myös mahdollista opiskella orkesterinjohdon alkeita. Lisätietoa kapellimestarikurssista on tulossa verkkosivuille pian, joten pysy kuulolla!

Leiri ohi !

Leiri oli mahtavaa. Jälkeenpäin ihmettelen itsekin, miten paljon me tehtiin. Käytiin kahdessa vanhainkodissa soittamassa. Teimme soittokeikka Prismassa. Meillä oli viikon aikana neljä iltakonserttia, ja sitten vielä se tosi hyvin onnistunut loppukonsertti. Jokainen on kovasti työtä tehnyt. Sormet verellä ja huulet halki. (vitsi) Minä olen niin ylpeä teistä kaikista! Huippulapsia, kaikki! Ja opettajat myös. Annoin Jussille vain alkeellisen nuotin Akseli ja Elinasta, ja hän sitten teki siitä niin hienon sovituksen kuin olla ja voi. Ja se on vain yksi esimerkki opettajien huipputyöstä. No niin, yksi viikko lomaa vielä ja palataan kouluihin ja musiikkiopistoihin. Minä sain kyllä hyvän energiatankkauksen, entäs te? Kiitän teitä kaikkia, lapset, isoset ja opettajat, ja toivottavasti nähdään taas! Terv. Neel Kok

Mitä me soitetaan?

Niille, jotka eivät ole koskaan aikaisemmin käyneet Kuusamon musiikkileirillä tämä saattaa askarruttaa mieltä. Vastaus on tietenkin: sinä soitat, mitä haluat! Ehkä haluat soittaa Mozartin viulusonaatteja hyvän pianistin kanssa tai olet pianisti ja etsit kaveria nelikätiseen soittoon, haluat laulaa iskelmiä, tai soitat alttoviulua ja haluat päästä mukaan orkesteriin ja kamarimusiikkiryhmiin. Mutta jospa näytän sinulle, mitä soitimme parin viime vuoden loppukonserteissa. Viikon aikana olemme tehneet tietysti vielä paljon enemmän, mutta loppukonserttien ohjelmista saat kuitenkin hyvän käsityksen. Eli:

2015

John Dowland – Flow my tears Sinikka Kok, Jarno Heikkilä
”I will stay” Kitaraduo Atte ja Tuomas
Neel Kok – Ouverture jousille Jousiorkesteri
”My heart will go on” Viuluryhmä
Tuiki, tuiki, tähtönen – Kuudelle soittajalle itse tehty sovitus
Tiersen – Amelie Harmonikkaduo Signe ja Riina
Tein minä pillin Julia, Meri, Sinikka
Neel Kok – Rauha sellokvartetto
Madetoja – On suuri sun rantas autius Kuoro
Stravinsky – Pater Noster Kuoro
Väliaika
Värttinä – Marilaulu Kuoro
Pave Maijanen – Tulisitko harmonikka, saksofoni, huilu, ym ym
Tutskovin Polska viuluryhmä
Leonard Cohen – Halleluja ryhmä
Hurmerinta – Jäätelökesä toinen ryhmä
Django Reinhard – Minor Swing Kitararyhmä
Billy Idol – White Wedding Bändi
Haloo Helsinki – Kuussa tuulee Opettajien Bändi

2016

Ravel – Pavane Orkesteri
Shostakovitch – pianokonsertto 2. osa Miikka Lehtoaho, Ulla Lohi, jousiorkesteri
Kevätsää viuluryhmä
Jussi Paavola – For my students viuluryhmä
Katja Mokhireva Improvisaatio
Julia Öhrli Oma sävellys
Kasmir – Vadelmavene Ryhmä
Kolmen kontrabasson tanssi (yllätysimprovisaatio)
Zimmer – Pirates of the Caribbean Selloryhmä
Väliaika
Hollantilainen puukenkätanssi Harmonikka- ym. ryhmä
Luis Bonfa – Musta Orfeus Iso jazzryhmä
Phil Manzanera – Brazilia Iso jazzryhmä
Jussi Paavola – Leirilaulu Kaikki

For My Students – Jussi Paavola

Kuvassa soitetaan Jussi Paavolan säveltämää kappaletta For My Students.


Tässä myös ääninäyte Manzaneran Brazilia-kappaleesta, jonka soitimme leirillä. Aika hieno viidakko!

…toivon että jälleen kohdataan!

Näin kaikuivat musiikkileirin loppukonsertin päätteeksi leiribiisin sanat kesällä 2016. Monta kertaa on tullut muisteltua leiriä hymyssä suin, ja vähän leiribiisiä rallateltuakin.
Onneksi vuosi 2017 on alkanut, ja niin myös täydellä tohinalla seuraavan musiikkileirin järjestäminen. Sponsoreita etsitään, aikatauluja mietitään ja musiikkikappaleita sovitetaan. Meillä tulee olemaan ihan mahtava leiri, ja toivomme, että pian näemme taas viime vuoden leiriläisiä ja paljon uusia!

Teemana elokuvamusiikki

Tänä vuonna 28.7.-3.8. pidettävän leirin teemana on elokuvamusiikki! Luvassa vanhoja klassikkoja ja uudempaa tuotantoa, sulosointuja ja villimpää menoa! Toivomuksiakin saa esittää ilmoittautumislomakkeessa tai osoitteeseen kuusamonmusiikkileiri@gmail.com.

Leirin hinta pidetään edelleen kohtuullisena (250 €), jotta musiikin ja yhdessä soittamisen ilo olisi kaikkien tavoitettavissa. Ilmoittautua voi jo nyt, ja viimeistään se kannattaa tehdä 31.5. mennessä, sillä sen jälkeen leirin hinta nousee hieman (270 euroon).

Leiri kaipaa myös sponsoreita tukemaan lapsille tärkeää viikkoa. Leirillä kylvetään kipinä, joka auttaa ylläpitämään musiikki-innostusta pitkän pimeän talven yli. Toivomme, että saamme olla kylvämässä vielä monena vuonna eteenpäin. Jos olet kiinnostunut sponsoroimaan pienelläkin summalla, ota yhteyttä osoitteeseen kuusamonmusiikkileiri@gmail.com. Jos olet yrittäjä, saat logosi näkyviin sponsorisivulle ja loppukonsertin ohjelmavihkoon.

Poro toivottaa hyviä hiihtokelejä! Nähdäänhän kesällä 🙂

Ilmoittautumisaikaa pidennetty

Hei!

Nyt alan jo olla täpinöissäni! Leirille on ilmoittautunut mukavasti pikku musisoijia, ja h-hetki lähestyy. Mukaan kuitenkin mahtuu vielä jokunen, joten pidensimme ilmoittautumisaikaa 10.7. asti. Kiirehdi, niin pääset viettämään kanssamme ihan huikean viikon! Leirin opettajiin ja isosiin, jotka odottavat kaikki innoissaan, voi tutustua täällä.

Leirille voi ilmoittautua täällä ja halutessaan myös puhelimitse tai sähköpostilla.
Ei muuta kuin tervetuloa!

– Poro

Kiirehdi ilmoittautumaan

Hupsis vain, huhtikuu meni ja toukokuu koitti! Heinäkuu häämöttää. Toivomme ilmoittautumisia musiikkileirille mielellään 15.5. mennessä, sillä tämä tekee leirin järkkäilystä helpompaa. Osaamme muun muassa varata lapsille riittävästi jäkälää… – ruokaa. Myöhemminkin voi toki ilmoittautua.

Järkkäily on jo muutenkin käynnissä täydellä tohinalla. Sovituksia ja sävellyksiä suherretaan kynä sauhuten, ja meitsi on jo aloittanut kesäturkkiin siirymisen. Uimahousutkin pitäisi kaivella esiin.

Musiikkileiristä saa myös kertoa tutuille ja tuntemattomille. Kuka tietää, jos vaikka tänä kesänä löytäisit uuden ystävän?

Odottavaisin tunnelmin,
rakkaudella
– Poro