Musiikkileirin lisätiedot

Tällä sivulla vastaamme usein kysyttyihin kysymyksiin. Jos et löydä vastausta lisätiedoista, lähetä sähköpostia osoitteeseen kuusamonmusiikkileiri@gmail.com.

Musiikkileirin ajankohta

Kuusamon musiikkileiri 2019 pidetään 20.-25.7.
Tarkemmista kellonajoista saa tietoa leirikirjeestä, joka lähetetään ilmoittautumisen jälkeen.

Musiikkileirin sijainti

Leiri pidetään Nuorisokeskus Oivangissa, Rovaniementie 62 a. Leiriläiset eivät poistu leirialueelta ilman leirihenkilökunnan lupaa eivätkä ilman erillistä ilmoitusta huoltajille.

Ilmoittautuminen musiikkileirille

Leirille ilmoittaudutaan ilmoittautumislomakkeen kautta, sillä näin on helpoin kerätä kaikki tärkeät tiedot. Myös puhelimitse tai sähköpostilla on mahdollista ilmoittautua. Toivomme ilmoittautumisia mahdollisimman pian, mieluiten 10.05. mennessä. Tämä helpottaa sekä meidän, että Nuorisokeskus Oivangin leirijärjestelyitä.

Kuka voi tulla leirille?

Leiri on tarkoitettu kaikenikäisille ja -tasoisille soittajille sekä laulajille. Viitteellinen ikähaarukka on 7-17. Nuoremmista leiriläisistä ota erikseen yhteyttä. Leirille osallistuminen edellyttää, että leirimaksu (300 € 10.05. mennessä. Tämän jälkeen 350 €. Sisaruksen hinta 250 € ja 10.05. jälkeen 300 €) on maksettu.

Leirin ohjelma

Leirillä järjestetään paljon monipuolista ohjelmaa, jossa pääosassa on musiikki, erityisesti yhdessä soittaminen. Joka päivän tarkempi aikataulu ilmoitetaan erikseen aamuisin.

Päivät alkavat orkesterin yhteissoitolla, jossa kaikki leiriläiset ovat mukana. Sovitukset valmistetaan pienimpienkin leiriläisten taitotasot huomioiden. Orkesterin jälkeen lapset jaetaan kokoonpanoihin, joissa soitetaan erilaisia musiikkityylejä laidasta laitaan. Myös lasten toiveita kuunnellaan. Leirille on tulossa myös leirikuoro ja mahdollisuus bänditoimintaan. Joka päivä varataan myös aikaa harjoitteluun.

Joka ilta leiriläiset kokoontuvat iltakonserttiin, jossa halukkaat saavat esittää jotain leirillä oppimaansa, muita tuntemiaan kappaleita, tai vaikka sketsejä ja runoja. Myös nukketeatteria on luvassa. Huoltajat/vanhemmat ja muutkin läheiset ovat lämpimästi tervetulleita iltakonserttiin. Lasten huoltajilla on vapaus vierailla leirillä muulloinkin.

Leiri huipentuu loppukonserttiin torstaina 25.7. Loppukonsertissa esitetään leirin aikana työstettyjä teoksia. Vanhemmat, huoltajat, ystävät ja sukulaiset ovat kaikki tervetulleita konserttiin. Loppukonsertin jälkeen lähdetään kotiin.

Musiikin lisäksi leirillä voi pelata mm. tennistä, minigolfia, ilmakiekkoa ja biljardia. Järjestämme myös valvotusti uimista ja saunomista. Tämän vuoksi on erittäin tärkeää, että lapsen uimataidot ilmoitetaan. Myös leirin isoset järjestävät mukavia pelejä ja leikkejä.

Yöpyminen

Lähtökohtaisesti kaikki lapset yöpyvät Nuorisokeskus Oivangissa. Muista järjestelyistä on sovittava lapsen huoltajan/huoltajien kanssa. Leirin isoset vastaavat siitä, että lapset menevät ajoissa nukkumaan. Yöpyminen tapahtuu 3-4 hengen huoneissa. Yhteisistä tiloista löytyvät suihkut ja WC:t. Omat liinavaatteet (lakanat, pyyhe jne) on otettava mukaan. Liinavaatteet voi myös vuokrata Oivangista omalla kustannuksella.

Ylläpito ja ruokailu

Leirilä on täysylläpito. Ruokailuista vastaa Oivanki.
Ruokatarjoiluissa huomioidaan ilmoitetut ruoka-aineallergiat ja muut erityistoivomukset.

Herkkujakin musiikkileirillä saa. Lounaalla ja päivällisellä on tarjolla jälkiruokaa, ja leirin loppupuolella järjestetään lettukestit. Ravintola Oivangin tiloissa on myös kioski, josta on mahdollista ostaa herkkuja. Suosittelemme kuitenkin, että lasten mukaan leirille ei annettaisi suuria määriä rahaa. Helposti käy niin, että herkut maittavat enemmän kuin kunnon ruoka.

Musiikkileirin henkilökunta

Leirin henkilökuntaan kuuluvat opettajat ja isoset sekä Kuusamon musiikkiopiston vanhempainyhdistyksestä tulevat uimavalvojat. Myös oivangin omaa henkilökuntaa on aina paikalla.

Uimavalvonta ja muu turvallisuus

Saunomista valvoo aina vähintään isonen, ja uimista täysi-ikäinen valvoja. Isoset varmistavat myös, että lapset käyvät ajoissa nukkumaan. Leirille varataan ensiaputarvikkeet, kipulääkkeet ja laastarit. Tärkeät tiedot lapsen mahdollisista sairauksista tai lääkityksistä on tuotava esille ilmoittautuessa.

Lasten kyyditseminen

Vierailemme leirin aikana vanhainkodissa soittamassa. Sekä sinne että loppukonserttiin (ellei loppukonserttia pidetä Oivangissa) lapset kuljetetaan autoilla. Huoltajat voivat kuljettaa lapsensa itse, tai antaa suostumuksen lasten kuljettamiseen leirihenkilökunnan toimesta.

Leirin järjestäjä

Aikaisemmin Pohjois-Pohjanmaan Kesäyliopiston järjestämä Kuusamon musiikkileiri siirtyi vuonna 2015 Neel Kokin ja Kuusamon musiikkiopiston vanhempainyhdistyksen järjestettäväksi. Onnistuneen leirin jälkeen toimintaa päätettiin jatkaa. Vuonna 2016 perustettiin voittoa tavoittelematon Kuusamon Musiikkileiri ry hoitamaan leirin käytännön asioita ja rahaliikennettä.

Jos leirillä ei ole opettajaa soittimellesi

Ei haittaa yhtään! Voit silti tulla leirille, sillä pääpaino leirillä on yhdessä soittamisessa. Opettajamme ovat rautaisia musiikin ammattilaisia, ja osaavat neuvoa varmasti pulmassa kuin pulmassa.

Yksityisopetuksesta

Leirillä ei järjestetä yksityistunteja, elleivät lapset sitä erityisesti halua. Yksityistunnilla lapset saavat käydä taas koko seuraavan vuoden, joten nyt keskitymme iloitsemaan musisoinnista yhdessä. Kaikkia kyllä neuvotaan, ja lapset saavat tukea ja apua omien osiensa harjoitteluun.